tiistai 22. heinäkuuta 2008

Keijukaiselle


"Äiti, se on niin... en tiedä miten voin sanoa kuinka ihana se on, niin sanon että se on niin ihana!"

Ja äitillä tulee ihan itku silmään tyttären sanoista. Pari vuotta sitten, kun tylleröiseni vielä sai lähinnä äidin ompelemia vaippoja, Ottobressa oli ihana peikkotakki. Silloin mietin itsekseni, että juuri tuolla tavalla haluaisin lapseni pukea, mutta hitsipilli soikoon kun en osaa tehdä! Mitä ihmettä on tapahtunut kahdessa vuodessa, kun nyt yhtäkkiä osasinkin?!!

Tästä ei kuitenkaan tullut peikkotakkia, vaan ehkä kukkaiskeijun takki. Ohjeessa ei ollut vuorista puhettakaan, joten tätini ja serkkuni kylpytakkidemonstraation rohkaisemana kokeilin ihan tosta vaan. No, on siinä vuori ja se toimii ja takki on sopivakin vielä, mutta ehkä se ei ihan joka kohdasta kovin kriittiistä tarkastelua kestäisi. Onneksi käyttäjä itse ei ole kriittinen, vaan onnellinen. Lupasin tehdä pojallekin takin, niin ehkä sitten jaksan vaikkapa ajatella ennen kuin ompelen. (Nyt kaikki te ompelualan ammattilaiset ja muut gurut voitte verrata tätä siihen ekaan omaan vuoritukseenne, jonka siis teitte siinä joskus neljän vanhoina. Olitte kuitenkin silloin hurjan tyytyväisiä itseenne, ja niin ollaan täälläkin parhaillaan!)


Napitkin on kukkasia, tietenkin. Tai siis napinlävet oikeastaan.


Päälliskangas on pehmoista babycordia ja vuori microfleeceä, molemmat Hilcon ihanuuksia. Tuota vuorikangastakin olen pantanut jo yli kolme vuotta, kun piti odottaa, että osaisin tehdä siitä jotain. Hihoissa on jotain liukasta vuorikangasta, opin jotain viime talven Ida T:n toppapuvuista, joita 3-vuotiaat eivät millään saaneet kunnolla itse päälle, kun fleece hinasi aina hihat ja lahkeet ylös. Nappilistoissa on alavarat Tildaa. Aina sitä pitää änkeä mukaan edes pikkiriikkisen.

10 kommenttia:

Marja Kristiina kirjoitti...

AIVAN ihana pikkuneidin takki; ei MIKÄÄN ihme, että reaktio oli kuvatunlainen!! Kukkaiskeijuvaate ehdottomasti, ja varmasti lämmin.

Osaisipa ommella *huokaus* Saisi aikaan niin paljon kaunista ja yksilöllistä vaatetta ja tekstiiliä.

Mukavaa päivää!

Jole kirjoitti...

Todella suloinen takki! Tyttäresi on varmasti innoissaan. Ja ihana on tuo Hilcon kangaskin. Oikein harmittaa kun niitä ei meinaa saada mistään läheltä!

Ja tuon ompelun kanssa on vaan niin, ettei sitä opi kuin ompelemalla. Ja parhaiten (tämä omalla kokemuksella)oppii tekemällä virheitä ;)

Jään innolla ja suurella jännityksellä odottamaan poikasi takkia!

Hannis kirjoitti...

Moikkista Elvina! Onpas suloinen takki, voikun itselläkin olis pieni tyttö jolle tuollaisia ommella... Nyt sain juuri ihka ekan kummitytön ja hänelle meinaan muutamaa mekkoa värkätä. Eihän sulla satu olemaan ideaa, mistä löytyisi kivaa essumekon kaavaa?

terkuin Hannis

jentsu kirjoitti...

Jos olisin pienempi, niin tahtoisin tuollaisen takin myös! Tosi nätti :)

Elvina kirjoitti...

Voi kiitos kaikille kehuista!

Hannis, oikeastaan kaikissa ottobren numeroissa on ihania vaatteita tytöille (ja pojillekin, mutta ne ovat kangasvalinnoissakin vähän konservatiivisempia). Nyt äkkiseltään essumekkoja pikkulikoille on ainakin numeroissa 4/04, 3/05 ja 6/07. Itse muuten tein joskus mekon niin, että kivasta mallista jätin vaan tyynesti hihat pois. Ihan hieno tuli. Ottobren mallit ovat kyllä usein ihmeellisen leveitä.

Marja Kristiina kirjoitti...

Kolme ensimmäistä, ja sinä olit ihan ensimmäinen! Tosi kivaa, että haluat lähteä mukaan! Sitten vain postaus blogiisi, ja kolmelle ensimmäiselle oma luomuksesi.

Meilaatko minulle myös osoitteesi ja jos sinulla on väritoiveita oman lahjasi suhteen.

merry_marja(at)hotmail.com

Cool!

Miia kirjoitti...

Tosi ihana keijuprinsessan takki!

Merja kirjoitti...

ihana takki!olen tehnyt samalla kaavalla tyttärelleni karvatakin ja tykkään mallista kovasti :)
mistä sait hilcon kankaita?

Elvina kirjoitti...

Merja, Hilcon kankaita olen pyydystänyt toistaiseksi vain Huutonetin kautta. Juuri pohdin valtavaa tilausta hollantilaiseen nettikauppaan, mutta vielä toistaiseksi olen malttanut mieleni...

SAY kirjoitti...

Aivan ihana takki! Rohkenisimpa itsekin ompelemaan lapselleni vaatteita. Ompelukoneen kun omistan.