lauantai 12. heinäkuuta 2008

Kasvispömpylät

No niin, kun kerran panin haasteen pystyyn, on kai itse osallistuttava myös. Eli tässäpä varsin arkinen ruoka, joka ainakin muuntuu tasan sen mukaan mitä jääkaapista kulloinkin löytyy.


Tein tuollaisia kasvispyöryköitä osittain valmiista soijajauhoseoksesta, johon lisäsin porkkanaa, kaalia, sipulia, kesäkurpitsaa sekä valkosipulia. Raastoin ja keitin kasvikset ensin pehmeäksi sössöksi. Lasten riemuksi laitoin osan taikinasta oliivn kera Tupperin "silikonitissimuottiin", jolla siis tulee tuollaisia nännin näköisiä. Loput taikinasta leväytin uunipellille pihveiksi, voitelin kananmunalla ja heittelin sesaminsiemeniä päälle. Paistoin kaikki uunissa, kun en jaksa seistä hellan äärellä kovin kauaa.

Palleroitten seuraksi tarjosin perunoita ja sienikastiketta, jota hiukan pehmensin sulatejuustolla. Maustin pääasiassa viherpippurilla. Ja siinä se.

4 kommenttia:

Jole kirjoitti...

Suuri kiitos saamastani tunnustuksesta! Minun on ihan pakko nimetä sinut myös tunnustuksen saajaksi, sen verran tiheään täällä vierailen ihmettelemässä ja lueskelemassa! pitäisi vaan vähän useammin myös jättää kommenttia...

Blogissani siis sinulle "timantteja"

Elvina kirjoitti...

Oi kiitos Jole! Nyt odotellaan teidän perheen ruokavinkkejä...

Salviaseppele kirjoitti...

Maailman paras pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
8 dl maitoa
2 munaa
100 g voita sulatettuna

Kaikki sekoitetaan yhteen juuri ja vain tässä järjestyksessä. Kiertoilmauuni 200 asteeseen ja aikarautaan puolisen tuntia.

LEHTOKOTILO tykkää tehdä vain ja ainoastaan helppoja ruokia. Lisää reseptejä:
http://lehtokotilo.blogspot.com/search/label/Reseptit

Katja kirjoitti...

Lehtokotilo: Tuosta ohjeesta tosiaan tulee maailman paras pannukakku. Olen ohjeella jo kaksi kertaa tehnyt tuota pannaria(pienen ajan sisällä). Ja NAM siitä tulee hyvää. Minä olen vain puolittanut sokerin ja rasvan määrän.Mutta silti se on maailman paras pannukakku.