lauantai 9. elokuuta 2008

Harmin paikka

Okei, valtakunnan virallinen valitustuokio alkaa NYT!

Olen tehnyt mielestäni täydellisen keittiösuunnitelman. Täydellinen se on nyt siis siltä kantilta, että juuri niin loistavan meidän uuteen kotiin voi tehdä. Ihan maailman täydellisin olisi vieläkin vähän isompi, mutta näillä mennään. Ikean kitchen planner on ollut mainio työkalu, sillä sieltä olen päättänyt kyökkini kasata. Meille tulee aivan ihana keittiö, mutta... No, ekaksikin Ikealla ei ole sellaista laatikkosysteemiä, josta saisi sellaisen jätelaatikon ihan pöytätason tuntumaan. Tokaksi jouduin luopumaan korotetusta astianpesukoneesta. Meille tulee niin vähän seinätilaa keittiöön, ettei oikeastaan yhtään senttiä voi uhrata muuhun kuin työtasoon. Sitä paitsi astianpesukone tulee vähän niin kuin keskelle seinää, en halua että se yksikseen töröttää siinä korkealla ja molemmin puolin on sitten taas matalaa. No menköön. Kai näistä puutteista toipuu. Vai harmittaako ne sitten lopun ikää? Turha luulo, että siitä kannattaa Miehelle muutamankaan vuoden päästä vihjaista, että voiskos vaihtaa...

Kodinhoitohuoneesta tulee ihan keittiön jatke, eli samoilla kaapeilla sisustan sen. Kaapit ovat valkoiset, mutta muuten meinasin kyllä ihan tosissaan tehdä siitä
vaaleanpunaisen huoneen. Se on se ankein paikka koko talossa, mutta pakko siellä on jollain konstilla viihtyä. Liika pinkki aiheuttaa kuitenkin oksurefleksin, eli jotain särmää olen etsinyt. Löysin tämän ja sille pariksi samanvärisen kuivurin.

Siinä nyt sitä särmää olisi, vaaleanpunaisen seuraksi. Mutta kuka maksaa pelkästä väristä monta sataa?! Ihan siitä hyvästä, että nuo ovat mustat, ne maksavat ihan törkeästi. Ja minä olen PIHI! Tämä jää harmittamaan, sen tiedän. Mutta hei, jotain rajaa. Jos pelkkä pesukone maksaa siinä tonnin pintaan, ja vastaava valkoinen reilut 500, niin mitenköhän mahtaa käydä?

Ja sitten vieläkin harmittaa! Olin suunnitellut pesutornin sijaan pesurivin. Pyykkikone ja kuivuri oli siis tarkoitus laittaa vierekkäin ja niiden alle korokepallit, jotta nämäkin olisivat työtasolla. Koska siihen samaan syvennykseen on ihan pakko saada upotettua kapea siivouskaappi, nuo eivät mahdukaan vierekkäin! Siihen samaan koloon tulee joku mikälie, joka liittyy rakentamiseen eikä sisustamiseen.

Eli kaikista suurista suunnitelmista huolimatta meillä kökitään myös uudessa kodissa lattian raossa sekä keittiössä että kodinhoitohuoneessa.

Ai niin, ostimme jo valmiiksi sidebyside-jääkaappipakastimen. Halusin sellaisen, mutta en halua jääpalakonetta siihen pakkaseen. Arvatkaa löytyykö niitä helposti? No juu ei. Kävin kuudessa kaupassa, ja siinä kuudennessa sain varsinaisesti vasta palvelua. Niillä kuitenkin oli yksi sellainen. Koska olen ihan vähän allerginen valkoisille koneille, kyselin ruostumatonta terästä. No arvatkaa löytyykö sellaisia sitten? No juu ei! Meille ostettiin nyt sitten joku silver platinum. Olen siihen kyllä oikeastaan ihan tyytyväinen, mutta se nyppii, että ihan melkein pakko olisi ostaa ainakin meillä täysin turha jääpalakone ja maksaa siitä vielä ylimääräisiä satasia. Ja esitteet ihan pokkana väittävät, että se säästää tilaa, rahaa ja luontoa, kun ei tarvitse raahata vettä kaupasta.

Hei, kodinkonefirman Suomen päällikkö! Me saadaan kyllä vettä hanasta. Meidän perhe jopa omasta kaivosta, ja se on taatusti kylmää ilman ylimääräisiä koneita. Samassa esitteessä muuten väitettiin, että kuluttajat ovat eniten toivoneet jääkaappeihinsa pitsatelinettä. Ja että minä olen varmaan lopen kyllästynyt kaapissa valtoimenaan pyöriviin viinipulloihin, mutta nyt niitten teline pelastaa minut tältäkin pulmalta.

No, jotain tosi hyvääkin näihin liittyy. Kävin Ikeassa katsastamassa haluamani ovimallin ja muutakin kaappisälää, ja ilokseni ne olivat vielä kivemmat kuin kuvastossa. Lisäksi hinta jää noin puoleen siitä mitä Puustellin edustaja arvioi meidän talon keittiön hinnaksi. Itse asiassa keittiö ja kodinhoitohuone yhteensä jäävät alle sen arvion.

Lopuksi vielä hyvä uutinen itsehillinnän kehityksestä. Kävin siis Ikeassa, ja ostin keittiötarvikkeita vain lapsille! Mutta nämä ovat kyllä aika söpöjä, vai mitä! Liesi on kylläkin mieheni käsialaa ja pannulaput sain Tilda-vaihdossa, mutta söpöjä ne ovat nekin.2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Heippa,

Luulen ,että olet milissäsi loppuviimeksi, kun tiskari on alhaalla . Ensiksikin ne ovat aikas rumia ja mikäli teillä on lapsia , saavat ne paremmin laitettua ITSE astiansa suoraan koneeseen :) J amitä IKEAn keittiöihin tulee, niin laitoimme myös keittiön sieltä ja hyvät ovat olleet ja samat Blumin hidastusmekanismit niissä kuin Puustellissakin! Tsemppiä ja voimia rakentamiseen ja iloa ja onnea sen sisustamiseen!!
Ystävällisesti, Virpi

Elvina kirjoitti...

Kiitos näistä rohkaisun sanoista. Olen itse asiassa jo aika sinut sen kanssa, että alhaallahan se kone sitten on. Katselin juuri tätä nykyistä keittiötä, ja totesin, että kyllä meillä on enemmän tarvetta sille pöytätasolle, johon voi levittää kaiken maailman roinaa.

Ikeass kävin uudelleen katsastamassa keittiöitä, ja kyllä se tuntuu aika hyvältä vaihtoehdolta. Pelkkää hyvää olen niiltä kuullut, joilla keittiö sieltä on.