torstai 1. tammikuuta 2009

Nudismin loppuLapsilla on käsittämätön taipumus kasvaa ihan yhtäkkiä kaikista vaatteista ulos. Ei noita nyt ihan alvariinsa voi alastikaan kuljettaa, niin tein sitten koko joukon vaatetta pukinkonttiin. Osa näistä tosin on jo vanhempaa tuotantoa, mutta esittelenpä nyt samaan syssyyn nekin.


Marimekon kankaista syntyi tällaiset paidat, joista vielä puuttuu napit. Näihin ei ollut kaavoja, joten saattaa olla, että kaula-aukot on sittenkin ihan hitusen kireät. Paitojen takakappaleet on kokonaan tuota kukallista kangasta.

Paitojen parina on nopeahkosti kyhätyt vajaamittaiset pussihousut, jotka äidin epäilyistä huolimatta ovat molempien mielestä tosi päheet.

Niihin on aplikoitu tällaiset elukat, pampi ja pöllö.


Aatokselle tein nämä kaksi paitaa. Raidallinen on joustofroteeta, ja siinä on kaikki Aatoksen toivomat värit. Etanapaita on bambua (oranssi on herran lempiväri), ja se tuntuu niin hyvältä, että heti tilattiin bambuiset yökkäritkin. Ne on vielä suunnitteluasteella, mutta ruskea pöllö ois kuulemma paras.

Oho, tulipas taas hämärä kuva. Ei voi minkään. Siis ihan oikeesti, en voi asialle mitään, kun en osaa.

No, näille paidoille pariksi vielä parit joustofroteepöksyt, joista yksiväriset on melkoisen löppänät. Poika kyllä tykkää.

Vellamo toivoi joulupukilta sateenkaarimekkoa, ja äiti toteutti toiveen tunikana. Tämä on kyllä ihan suosikki silti. Velour on ihana materiaali!

Samalla kaavalla syntyi ohuesta Hilcon collegesta toinenkin tunika. Neiti on nyt sitten hyvin tarkka siitä, että ne on tunikoita eikä mitään laimeita paitoja.

Tämän asun tein Aatokselle jo aiemmin Hilcon velourista. Kun lapset olivat vauvoja, minulla oli itselläni samasta kankaasta imetyspaita. Se on johonkin kadonnut, harmi. Aatoksen mielestä tämä on huikea merirosvopuku.


Johtuu ilmeisesti tästä kuvasta, joka minun silmiini on viaton narua hyppelevä tyttönen, mutta pienen pojan mielikuvituksella siinä on äree merkkari korkea lakki päässä.

7 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa eksyin tänne blogiin ja kylläpä se olikin pullollaan kaikkea ihanaa. Tulen toistekin. =)

vupii kirjoitti...

Eksyin tänne vielä näin illalla. Tulen toistekin :) IHanat nuo marimekon kankaista tehdyt asut!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva huomata, että joku osaa :) Ihanat hepolaiset! Työväenopistossa ei vieläkään ole alkanut käsitöitä huonoille -kurssi, joten omat taiteilut jäävät yhä edelleen erittäin helppoihin neulomisiin.

Paulus

Ouppa kirjoitti...

Minäkin tänne eksyin ekaa kertaa ja tulen toistekin. Varsinainen ihanuus koko blogi! Hauskat nuo lasten pyjamat. Mietin itsekin tänään että mikä olis eläin joka sopisi kuviona eri ikäisten tyttöjen vaatteisiin ja bambi tuli mieleen. Saattaa olla että kummitytöt saa tulevaisuudessa jotakin bambi aiheista.

Elvina kirjoitti...

Voi kiitos kaikille kauniista sanoista.

Kuules Paulus, kurssille vaan. Ei ne kehtaa markkinoida niitä huonoille tekijöille, mutta tumpelosormestahan meikäläinenkin aloitti. Kiitos ekan onnistuneen kestovaipan silloin vuonna kivi!

Ouppa, nää on kaikki vielä ihan päivävaatteita, vaikka vähän uneliailta näyttääkin. Tuo bambi on piirretty suoraan yhden Ottobren sivuilta, mutta numeroa en nyt muista tähän hätään.

Ouppa kirjoitti...

Joo sori tosi paljon. Tajusin sitten heti kommentin laitettuani että olin kehitellyt pyjama-ajatuksen ihan omasta päästä. Varmaan johtaa siitä juurensa kun housut ja paidat sopivat nätisti yhteen. Aikuisten päivävaatteissa harvemmin tapaa kyseistä ratkaisua, joten en yhtään osannut ajatella että lapsillahan näin voikin olla.

Elvina kirjoitti...

No, kerran ostin yhdet puvut lapsille Marimekosta, ja kysyin kyllä kassalla varmuuden vuoksi, että onko ne nyt ihan päiväksi tarkoitettu vai vaan yöpuvuiksi. Ei niistä hienojenkaan suunnittelijoitten aivoituksista voi aina mennä takuuseen =/.