tiistai 15. joulukuuta 2009

Valepuvut vartissaTai ehkäpä toi eka yritelmä oli sellanen puolen tunnin pupu, kun siinä piti hetken aikaa ajatellakin. Nallepuvun kohdalla annoin vaan saumurin laulaa, ja tollasen pörrökasan jälkeen se alkaakin olla huoltoa vailla.

Halusin siis tän tyyppiset puvut, mutta hupun sijaan erilliset lakit. Lasten on helppo pukea hihattomat vaatteet päälle ja kas, leikki on valmis! Käytin kaavana yhtä Ottobren liivimekon kaavaa, mutta helmaan laitoin kuminauhaa, jotta puku vähän pussittaa.

Persiissä on sitä hännäntypykkää. Ompelin vimmatusti, mutta kyllä ne varmaan irtoaa jossain vaiheessa.

Hatuista ei saa näköjään järkevää kuvaa ilman päätä, ja niitä ei oo nyt tähän hätään tarjolla. Mallina oli vähän Tintun ja Naavanutun korvahatut, mutta jätin kaikki solmut ja nauhat ja sen sellaiset kiinnittimet pois. Niskassa on vähän kuminauhaa pyöristämässä lätsän muotoa, ja ehkä ne pysyy päässäkin paremmin niin. Mitään ei ole vuorattu eikä nurjaa puolta ole erityisesti ajateltu, kun tiedän jo valmiiksi, ettei lapset anna sille tässä tapauksessa arvoa kuitenkaan. Ja nää sit menee pukinkonttiin, eli suut umpeen meidän lasten lähettyvillä.

Aina toisinaan täytyy värikoodata lapset, kun ihmiset luulee Aatosta tytöksi muuten. Tosin nää on yöpuvut, eli aika harva pääsee nyt helpolla. Ihmiset kyllä kyselee vaikka mitä kaksosista. "Onko teillä tyttö ja poika?" No joo, on. "Onko ne identtiset?" No öh...

Mutta kangas on siis Nanson hauskaa löperöä trikoota ja kaava Ottobresta 6/09. Punainen resori loppui kesken kaiken, piti tulla pitkät käännettävät resorit siinäkin lahkeisiin, mutta näillä mennään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihanaa kangasta!