keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Tosi miehekkäät


Yksiä kalsareita tekee koko päivän, kun talossa on kuusikiloinen diktaattori. Itse asiassa tein kyllä kahdet, mutta tyttökalsarit olivat väärää kokoa. Leikkasin ensin palat kokoon 116, mutta ne olikin Ottobren tapaan niin suuret, että sinne olisi mahtunut suunnilleen meikäläisen oma hehtaariarse. Tein sitten kimmastuksissani kokoa 86, ja ne ihme kyllä mahtuivat tyttärelle, mutta olivat aavistuksen verran liian pienet. Mainittakoon, että tyttö täyttää toukokuussa kuusi vuotta, ja käyttää noin muuten 116-122 cm vaatteita...

Mutta nämä miehiset ovat ihanat! Ja niissä se koko 116 on ihan sopiva saman koon miehelle. Kaavahan on Ottobresta 4/04, mutta tähän en tehnyt mitään kanttauksia saumoihin. Kangas on Nanson ohuehkoa trikoota ja resori Eurokankaasta jotain ihanan häiritsevästi vääränväristä.

5 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Ihanan herkulliset ja raikkaat :) Mullakin on tuota kangasta vielä jemmassa.

Intianminttu kirjoitti...

Olen vielä keltanokka blogimaailmassa, mutta olen juuri perustanut oman harrasteblogin (keramiikka, tildailu, puutarhanhoito yms.) ja olen tsekkaillut innokkaasti myös muiden käsityötekijöiden blogeja.

Olen liittänyt sivustosi blogiluettelooni, sulla on ihania tildailuja - tykkään kovasti, kun olet versioinut perusmalleista omia näkemyksiäsi, kuten merirosvolaivakoiran! Erinomaisen hieno!

Mä olen vasta aloittanut tildailun ja teen nyt ensin ihan niitä perusmalleja. Kun hallitsen ne, ajattelin päästää mielikuvituksen kunnolla valloilleen (en ole ommellut koneella ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, nyt aloitin urheasti - muistin sentään, miten lanka pujotetaan koneeseen, joka on edesmenneen sukulaiseni Singer 70-luvulta).

Helmeilevän kaunista helmikuun jatkoa!

Elvina kirjoitti...

PikkuHoo, miullakin on tuota kangasta iso kasa, enkä oikein tiedä mitä siitä tekisin. Noi kalsarit tuntuu olevan kyllä tosi hyvät tuosta, kun se on tarpeeksi ohutta, mutta kuitenkin aika napakkaa.

Intianminttu, kävin heti kyläilemässä uudessa blogissasi. Tildailu on kyllä loistotapa aloittaa ompeluhommat, kun ohjeet ja mallit ovat niin helpooja, ja silti niin älyttömän hauskoja.

Irene kirjoitti...

Nuo bokserit aivan mahtavat =)Tuollainen kuosi olisi ihanaa ihan aviomiehellekin, vaikka ei sitä hedelmällisyyttä kaipaakaan ;)

LauraK kirjoitti...

Lueskelen tässä innolla blogiasi läpi :)

Mua ärsyttää kan suunnattomasti Ottobren koot. Ikinä ei oikein tiedä mitä kokoa kannattais tehdä... Mun lapset on vielä niin kapoisia, että kaupankin normaalivaatteet pyörii päällä. Juuri tein tytölle housut koossa 92cm ja pidensin niitä kokoon 110cm. Ja ihan sopivat on! Mutta takit sun muut ovatkin sitten asia erikseen. huoh.
Kivat kalsarit ;)