tiistai 15. kesäkuuta 2010

Pitkiä pellavia

Arvatkaa housujen väri! No, on se sentään vihreä, mutta ei kyllä tuollainen kuin yläkuvassa. Eikä tuollainen kuin alemmassakaan. Että tällasta taas tää kuvaaminen. No, eipä tuo hamekaan ole noin tunkkaisen violetti, vaan aika raikas. Keltainen viltti oli pakko panna alustaksi, kun muuten tuo lattia nielaisi kokonaan värit hameesta.


Tämä kangas on maailman ihaninta, vaikkei sitä tietysti näistä huomaakaan. Kyse on viskoosipellavasta, joka aivan hivelee ihoa. Näistä syntyi häävaatteet minulle ja Aatokselle. Housut on tehty Ottobren 1/09 Taku-kaavalla. Se sopii hyvin hoikalle pojalle, kun pikkasen kaartaa pyllynpalaa kapeammaksi.

Hameen kaava on piirretty melkoisen vapaalla kädellä. Leikkasin kankaan täysin vinoon, ja sen takia se laskeutuu aivan mahtavasti. Hame on yhtaikaa kevyt ja painava. Helmat heilahtelee ihanan raskaasti, mutta silti se on päällä niin ilmava. Tein joustamattomasta kaitaleesta vyötärön, mutta oishan tää kyllä kaivannut myös muotolaskokset. Ne vaan jäi aina törröttämään persiin päälle sen verran masentavasti, että jätin kokonaan pois, kun aika alkoi olla vähissä. Tämän arvosanaksi annan 9-. Piilovetoketju ei mennyt piiloon, ja lattariperällekin tämä jäi vähän löysäksi ylhäältä, mutta hame on älyttömän kaunis malliltaan ja sopii minulle just eikä melkein!

Ei kommentteja: