tiistai 8. heinäkuuta 2008

Nautintoja

Tänään sain hetken kävellä kaupungilla ilman lapsia, ja piipahdin välittömästi Livinkiin. Nettisivut eivät lainkaan tee oikeutta puodin ihanuudelle! Yläkerta on täynnä toinen toistaan hurmaavampia kankaita, purkkeja, astioita, ja sisustustarpeellisuuksia, alakerrassa taas on lasten maa, johon olisin voinut jäädä asumaan (siis varsin mielelläni jopa ilman lapsiani). Itse asiassa heti sieltä lähdettyäni suunnittelin lasten 5-vuotisjuhliin aarteenetsinnän, tarjoilut, rekvisiitan, kutsukortit, naamiaispuvut ja sen sellaista. No, eihän niihin juhliin olekaan kuin reilut 11 kuukautta. 

No mutta siis Livinkiin on tulossa Maison belle -pesuaineita myyntiin. Saan kyllä kovasti perustella pihille itselleni, miksi todellakin haluan juuri niitä, kun yleensä pidän Euroshopperiakin liian kalliina. Tämä kodinhengetär putsaa ruokasoodalla! MUTKU KAIKILLA MUILLAKI ON!!!

Koska kaikkihan kuitenkin käyvät Lappeenrannassa just nyt heti, on täältä mainittava myös Wanhan ajan sisustusliike sekä Sisustus Bianco, jotka eivät myy postitse. Näihin liikkeisiin on vaan yksinkertaisesti päästävä silloin tällöin vähän huokailemaan. Bianco varsinkin on usein kävelyreitillä, koska se sijaitsee mukavasti keskellä kauppakeskus Iso-Kristiinaa. Ei tarvitse miettiä, että avaisiko sitä tuon oven ja astuisiko sisään, kun sitähän oikeastaan on siellä jo valmiiksi. 

Lappeenrannasta ajetaankin sitten Taipalsaarelle Röytyn museoon ja Sisustus sievään. Se onkin sitten päätepiste, ei sieltä kannata pois lähteä. Vanhassa kestikievarissa nautitaan kahvit ja herkut, selaillaan kivoja kirjoja ja lehtiä, ja sen jälkeen siirrytään viereiseen huoneeseen räpläämään tilkkutäkkejä ja romuromantiikkaa. En edes osaa kuvailla tunnelmaa! Tai no, itse asiassa voisi kai sanoa, että juuri sitä on tunnelma. 

Kukaan ei edes maksa tällaisesta mainostamisesta. Itse asiassa kohta ne varmaan ryhtyvät perimään minulta pääsymaksua. Onhan niitä kaiken maailman näyttelyitä, joihin päästäkseen täytyy pulittaa jokunen pennonen. 

Ei kommentteja: