maanantai 5. tammikuuta 2009

Kirjallinen tuokio


Tilasin liian vähän ja lensin ulos kirjakerhosta. Kiltit tädit antoivat kuitenkin mahdollisuuden hoitaa ne riivatun paljousalennukset jäsenhintaisten kirjojen ostamisella, ja niinpä sitten nämä Mari Savion ja Kati Rapian kirjat.


Jujussa on kivoja, helposti muunneltavia kaavoja lasten vaatteisiin. Meillä vielä ehditään hyötyä näistä hetki, koska suurin koko on 120. Onkohan sen jälkeen enää missään lapsellisia kaavoja lapsille? Tässä kirjassa on kivoja retrokankaita, joita täällä ei kyllä löydä kirpputorilta koskaan. Suurin osa malleista on melkoisen tyttömäisiä, on hameita ja mekkoja, rimpsuja ja hörhelöitä.

Kukahan keksisi pienille pojillekin mielikuvituksellisia kaavoja? Juu, varmaan niitä voi kovasti itse noistakin tuunailla, mutta kun nyt jotkut ilmeisen ammattilaiset väsäävät lastenvaatteisiin kaavoja, niin kai sitä joku voisi kehitellä niille pojillekin jotain uutta. Ottobrekin on aina täynnä tyttöjä, pojille on sitten tarjolla reisitaskuhousut ja joku kämänen kauluspaita.


Maja - mielikuvituksellinen lastenhuonekirja käsittelee lastenhuonetta aika laajasti. Aika harvassa ideassa nimittäin ollaan sisätiloissa. Tämä onkin vallan mainio ajatus, harva kai sitä haluaa lapset tilkitä tiukasti yhteen niille nimettyyn koppiin. Majassa seikkaillaan metsässä ja vedessä, sirkuksessa ja vakoiluleikeissä ja ties missä. Oikeastaan aika hyvä juttu, koska sitten sen varsinaisen lastenhuoneen voisikin pitää siistinä ja salonkikelpoisena siltä varalta, että joku sisustuslehden kuvaaja vaanisi kameran kanssa meidän tontilla. Jotkut kirjan ideat ovat oivia teemajuhliin, mutta minusta nämä palvelevat loistavasti myös niissä perheissä, joissa lapsilla on taipumus jumiutua yhteen systeemiin pidemmäksikin aikaa (meillä on koettu mm. ritarikausi ja robottikausi, tai oikeastaan ne on vieläkin päällä - ja teippiä kuluu). Tästä löytyy kyllä puuhaa poikienkin mieleen.


Ei kommentteja: