tiistai 23. kesäkuuta 2009

Äitin päivä

Meidän äiti juhli pyöreää kuuttakymppiä ja minä sain tehdä kakut. Tein kaksi noin 30 hengen voileipäkakkua (tietysti, koska juhlijoita oli 14), hillittömän laarin perunasalaattia ja mehevän täytekakun. Kukaan ei ole kyllä tehnyt niin vinoa kakkua koskaan! Pursottelin kermatkin vähän sillee boheemisti, mutta lasten mielestä se oli kaunein kakku maailmassa. Se oli kuulemma tosi hyvää. Itse ehdin siitä maistaa kaksi lusikallista, kun iski oikein kunnon raskausajan ähky. Kun olo helpotti, kakku oli jo loppu.

Kalakakussa oli pääasiassa savulohta. Ihan järkyttävän hyvää!

Texmex-kakussa oli broileria ja maissia sisällä, päällä itse tehtyä guacamolea. Joskus muinoin lähetin tällaisen ohjeen Pirkka-lehteen johonkin kakkukilpailuun, mutten tietenkään voittanut mitään. Nyt niillä kuitenkin on sellainen reseptipalveluissaan. Oisinkohan mie ollut oikein Pirkan ruokatoimittajan muusa?

Täytekakussa oli valkosuklaamoussea ja lakkamoussea sisällä. Kinuski ehti mennä vähän hankalasti leikattavaksi, mutta hyvin sitä söi. Oli kyllä tarkoitus tehdä äitille sellainen maailman upein kakku, mutta siitä tuli nyt sellainen kömpelömpi versio. Onneksi äitien mielestä lasten käsityöt on aina maailman ihanimpia...

Ei kommentteja: