tiistai 23. kesäkuuta 2009

Pihi. Itara. Saituri. Penninvenyttäjä.

Tulihan se helle! Tätä on odotettu, koska se oli sellainen riittävän hyvä syy lähteä kangaskauppaan. Eihän meillä ole kuin kuutiollinen kankaita, mutta ne on kaikki talvikankaita. Tai ainakin kevät- tai syksykankaita. Tein pikavisiitin Eurokankaaseen ja parkkeerasin siellä itseni palalaarin ääreen. Olipas vaihteeksi mukavia puuvillapopliineja! Tänään olin sitten ahkera ja pyyhin pölyt ompelukoneen ja saumurin päältä (ihan kirjaimellisesti, ne nimittäin ovat helmikuusta lähtien pölyttyneet ruokapöydän alla, eivätkä olleet kovin siistit), ja tällaista syntyi. Ja ihan älyttömän halvalla! Kyllä kannattaa ostaa kauheasti kankaita, siinä säästää!

Aatokselle ohuet kesäpöksyt. Nämä näyttävät ehkä mustavalkoisilta, mutta totuuden nimissä ne ovat ruskeavalkoiset. Takapuolella on vielä enemmän kukkasia. Jostain syystä kaupassa poikien kesähousut ovat kauhean paksuja ja jäykkiä, mutta nämä ovat nyt todella ohuet ja ilmavat. Housut painavat 45 grammaa. Ne oli pakko punnita, koska kankaat myytiin kilohintaan, ja halusin tietää paljonko nämä maksoivat. Kuulkaas, nämä ovat niinkin kalliit kuin 1,12 e. Arvotavaraa.

Vellamo sai aivan yhtä ohuen paidan. Tykkään näistä raglanhihaisista paidoista, mutta onnistuin tämänkin kohdalla kiinnittämään ensimmäisen hihan aluksi väärälle puolelle. Jotenkin tämä meikäläisen ompelu-ura on sellaista jatkuvaa purkamista... Tämän kangas maksoi ehkä 2,5 euroa, en sentään ole laskenut mukaan langan menekkiä ja sähkönkulutusta.

Lykkäsin niihin vielä pätkät Tilda-nauhaa, jotta lapset tietää kummalle puolelle tulee kinkku ja kummalle napa.

Tämä samettipaita oli siis kadoksissa, ja sen tein jo joskus kevättalvella. Tällekin tuli hintaa vain pari euroa. Tämän kaava on jostain Ottobresta, kun taas tuo ylempi vihreä kukkapaita on Juju-kirjan kaavalla tehty. Jujun kaava on parempi.

Hihoissa on polvekenauhaa, koska Vellamo toivoi pitsejä ja hörhylöitä. Ei se paljon tämän hintaa nostanut.

Ei kommentteja: