maanantai 6. heinäkuuta 2009

Palloja ja raitaa


Tänään valmistui lyhythihainen paita samaisella Zoe-kaavalla. Kuva valehtelee ihan täysillä, nuo raidat ovat nimittäin lähinnä petrolin siniset, eivätkä vihreät. Kankaat on Marimekon palalaarista poimittuja, ja keskellä paitaa on muuten sydän, jos sitä ei tunnista. Sen siksakki meni vähän ohi parista kohdasta, koska en nähnyt hyvin tukikankaan läpi, vaikka olin siihen kyllä ne ääriviivat piirtänyt. Mutta ehkä se liimakangas pitää huolen siitä, että paidalla on sydän paikallaan.


Mekko on sileää samettia. Tykkään noista sameteista ihan älyttömästi, mutta ei ne kyllä kesäkuumalla kaikkein fiksuimpia valintoja ole. Tämän kaava on Ottobren 4/04 Peppi-mekko, mutta sitä piti vähän muokkailla. Pituus on koosta 110, mutta leveys 104 ja siitäkin piti ottaa vielä muutama sentti pois, kun muuten mekko olisi vellonut valtoimenaan tyttären päällä. Tällä kertaa muistin sentään tän Ottobren leveilyn etukäteen, yleensä tajuan sen vasta kun vaate on valmis.


Tässä samainen mekko takaa. Kyllä sai muuten kantata! En muista montako metriä ostin tuota vihreää vinonauhaa, mutta silloin vielä kuvittelin sitä piisavaan johonkin muuallekin. Loppujen lopuksi sitä olisi voinut olla pari senttiä enemmänkin, mutta sain sen kuitenkin juuri ja juuri riittämään.


Helmaan piti kätkeä tuollainen pikkunauhanen, kun niitä tuli tilattua Iinulta taannoin. On se aika söpö!

3 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Ihana mekko!

Kate kirjoitti...

Ihana tuo peppi-mekko!

Mammutti kirjoitti...

Ihana mekko ja pusero myös! Ottobren kaavoista olen jo minäkin oppinut napsaamaan leveyttä reilusti pois, aika hoikille tytöille kun yleensä ompelen.
KIvoja ompeluja Sinulla on muutenkin!