keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

SisarusvaatteetEurokankaassa oli kivoja ohuita puuvillapopliineja, joista saa halvalla lapsille kesävaatetta. Tässä kankaassa on molemmissa reunoissa nuo alareunan kuviot paneelina ja keskellä on tuota valkopohjaista kukkaa. Harmi ettei mekko tässä kuvassa säteile yhtä paljon kuin äsken ulkona auringonpaisteessa, se nimittäin on tosi söpönen.

Mekko on tehty Jujun tunikan kaavalla, mutta pidennetty luonnollisesti aika paljon. Hihat on levennetty ihan kirjan vinkin mukaisesti mukavan pussittaviksi. Kaula-aukon muotokaitaleen kanssa tuli joku riita, joten jätin sen laittamatta. Kun tuo nyt kuitenkin oli tarkoitus rypyttää, arvelin ettei se haittaa, vaikkei niin nätisti taittuisikaan nurjalle. Ette huomaisi mitään, jos en tunnustaisi näin auliisti mokiani. Ja väärihän on taas väärä. Meidän kamera ei ehkä tykkää noista sinertävistä vihreistä, koska tässäkin tuo vihreä on pirteän turkoosi.


Toiseen raglansaumaan eteen iskin tuollaisen polvekenauhan. Olisin ommellut useammankin, jos kone ei vimmastuisi noista liukkaista materiaaleista niin kamalasti.


Kankaasta riitti hyvin housuihinkin. Nämä on kyllä ihan tarkoituksella vajaamittaiset. Kaava on Ottobren Candy numerosta 1/08, mutta ilman lahkeiden poimutuksia. Samalla kaavalla tein ne edellisetkin popliinipöksyt, ja se on hyväksi havaittu.


Molempiin vaatteisiin iskin taas sivusaumaan nauhanpätkät, mutta eipä sitä tästä paljon huomaa. Sen sijaan jos tunnistaa tuon nauhan, huomaa kuinka väärä väri tässä nyt on. Tuo nauhahan on lähinnä vaaleansininen.

Ei kommentteja: