sunnuntai 16. elokuuta 2009

Me, myself & I -pöksyjäKävin Me&I-kutsuilla inspiroitumassa, mutta kukkaron nyörit pysyivät piukassa tällä kertaa. Velour alkoi kuitenkin vaikuttaa taas vallan mainiolta idealta, kun asteita yhtäkkiä olikin kahdenkymmenen sijaan vain kymmenkunta. Tällä samalla Ottobren 1/08 kaavalla olen tehnyt ennenkin housuja, mutta nyt en laittanut lahkeensuita suppuun, vaan jätin Vellamon toivomuksesta liehumaan. Aiemmin alareunan resori tai kumppari on ollut paras ratkaisu, mutta sen peitetikkikoneen kanssa tiesin saavani tarpeeksi siistiä jälkeä. Nämä tosin olivat siinä mielessä harkkahousut, että vieläkin tikkasin valkoisella langalla, kun en uskaltanut ryhtyä mittavaan langanvaihto-operaatioon. Tosin kolme lankaa katkesi matkan varrella, että ihan yhtä hyvin olisin voinut jo alussa iskeä sopivammat värit. Toisaalta eipä se paljon tuossa velourissa edes näy.Värit on tossa yläkuvassa taas ihan keturallaan, mutta tässä vähän todellisemmat. Violetteihin housuihin löytyi juuri oikeaa resoria, mutta ruskeaa ei ollut. Vihreä oli Aatoksen mielestä loistava valinta.

6 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Jep jep, kävi samoin Meandin vaatteita kun kävin kattelees. Eli mitään en ostanu ja koko ajan enempi tuntuu, että en raaski ees ostaa. Helppoja ommella ite :) Ja nuo velour- ja joustofroteehousut on muuten tosi kivoja! Ei meillä muita enää kellään muksuista ookaan. Ja alkaa olla kaikki omaa tuotantoakin :)

joska kirjoitti...

Tuli mieleen noista saumurin langoista, että langoitatko joka kerta uudelleen saumurin kun vaihdat langat? Helpoimmalla pääsee kun leikkaa siitä lankarullan vierestä langan poikki ja solmii uuden kiinni. Lopuksi vain vetää sieltä neulojen luota uudet langat läpi ja leikkaa vanhat pois. Helppoa vaikka saankin selostuksen kuulostamaan vaikealta. Solmuna kannattaa käyttää merimiessolmua/liinasolmua sillä se on litteä ja menee neulansilmästä läpi.

Elvina kirjoitti...

^Juu, tuon konstin siis onneksi opin viime talvena ompelukurssilla. Mutta uudesta koneesta singahti lankoja sinne tänne, ja sen takia jouduin vähän varautumattomana kokeilemaan sitä lankojen kieputtelua.

vupii kirjoitti...

Hienoja housuja! Onnea uudesta koneesta!

Hanna kirjoitti...

Googlen kautta löysin blogiisi kun etsin tietoa peitetikkikoneista :) Olin aluksi ajatellut Janomen konetta mutta kävikin ilmi, että se on itseasiassa sama kone entä Elnan. Sain Elnasta hyvän tarjouksen 450 e ja nauhaohjain 80e. Otitko mukaan mitään lisävarusteita? Onko Elna ollut sinusta helppo käyttöinen? Kyllä syyhyttää kauheesti ostaa kyseinen kone, vielä pitäis mies saada ylipuhuttua :D

Elvina kirjoitti...

Hanna, saitpa loistavan tarjouksen! Itse en ostanut vielä mitään lisäosia, koska myyjällä ei niitä juuri ollut, ja ostamani konekin oli esittelykappale. Jotain tuollaista ohjainta kyllä kaipaisin, kun vähän laiskasti jaksan itse sitä hommaa tehdä... Elna on kyllä tosi helppo, kun tällainen tohelokin sen kanssa pärjää. Voin todella lämpimästi suositella!