maanantai 1. helmikuuta 2010

Kukkia ja pilkkuja


Tykkään tosi kovin vakosametista! Yhdessä vaiheessa Eurokankaassa oli ohuita finecordeja, jotka maksoivat muutaman hassun euron metriltä. Ostelin niitä sitten aika paljon.


Tästä samasta kankaasta olen tehnyt itselleni äitiyshameen, jota tosin voin käyttää edelleen (voi tyrmistys!). Vähän aikaa sitten myin kaikki Vellamon hameet kirpputorilla. Tänä aamuna oli aika närkästynyt neiti vaatekaapilla, joten piti äkkiä tehdä uusi. Poimutuksissa olisin voinut olla vähän tarkempi, ja kuminauhakujakin meni pieneltä matkalta harmillisen kapeaksi, enkä voinutkaan laittaa leveää kumpparia. Tyttärelle se on kuitenkin tosi mieluinen.Nämä housut taas sain valmiiksi jo joku aika sitten, finecordia nämäkin. Näitten kohdalla rikoin ompelukoneeni, onneksi ihan viime senteillä. Nyt siis pärjäilen vähän aikaa saumurilla ja peitetikkikoneella. Uusi kone on kyllä jo kiikarissa. Housut ovat tosi hyvät hoikalle tytölle! Kaava on muokattu Ottobren 1/09 Taku-kaavasta, siitä on vain vähän otettu pyllyn puolelta sisään ja levennetty lahkeita.

8 kommenttia:

Mirka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mirka kirjoitti...

No on kyllä ihan neitokaisen näköisiä vaatteita! Kyllä se äiti tietää, mistä tyttö tykkää :)

Ja nuo edellisen postauksen paidat on kyllä hienot, niin livenä kun näin kuvina!

Mirka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elvina kirjoitti...

Meil on katsos sama maku, äidillä ja tyttärellä =). Valitettavasti pallosametista ei oo enää niin isoa palaa, että sais miullekin housut.

Niinu kirjoitti...

Kyllä kankaiden hamstraaminen kannattaa:)
Ihanaa tuo pikkukukallinen sametti!
Ja ihana on hamonenkin:)

tanjuska kirjoitti...

Hieno hame. Ja varmasti mieluinen. Miksen mie ikinä pongaile tuollaisia sametteja? Onko muuten mikä kaava hameessa? Siun hepat on myös tosi ihania. Pitäisiköhän itsekin uskaltaa ponitarhaan ommella yksi kankainen. Paljon suloisempia ovat kun muoviset.

Elvina kirjoitti...

Hameeseen on vallan yksinkertainen "kaava": alalärpäke oli noin metrin, keskilärpäke noin 80 cm ja ylin noin 60 cm pitkiä. Kaikki kappaleet ovat noin 13 cm korkeita. Ihan suoria soiroja siis vaan.

Ja nuo heppaset on kanssa niin yksinkertaisia ku olla voi. Mahakappaleen kiinnittäminen on vähän ärsyttävää, muttei edes vaikeaa. Täyttämiseen kuluu kaikkein eniten aikaa. Ja kun ne on pehmeitä, niitten kanssa voi mennä nukkumaan <3.

Santra kirjoitti...

Oi, miten ihania ompeluksia siullakin täällä on! Nuo pilkkuhousut on tosi ihanat. <3
Kiitokset vain minunkin puolestani tilauksentekijälle! :)