sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Veden emännän vedenkestäväVellamolle piti myös tehdä pul-takki, ja iskin silmäni tähän kankaaseen jo talvella. Tämä on vähän ohuempaa ja oli myös vähän nihkeämpi ommeltava, mutta ihan hyvin saumuri huristi ilman mitään tefloneita. Kaava on Ottobren 4/06 peikkotakki, mutta yhdistelin kaavan osat yhtenäisiksi. Samalla kaavalla olen tehnyt myös tämän takin, ja se on Vellamolle hyvä malli.


Sen verran kuitenkin motkotan, että Ottobren kaavoissa tuntuu useinkin käyvän sitä, etteivät osat ihan sovikaan toisiinsa. Luulin aiemmin, että vika on minussa, mutta kun kaikki muut kaavat toimivat moitteettomasti, niin ehkä se sitten voikin olla jossain muualla. Tällä kertaa huppu ei ihan sopinut pääntielle. Jouduin koristelemaan puutetta nauhalla. Aluksi yritin jättää hupun tasaisesti molemmilta puolilta vajaaksi, mutta se ei jostain syystä asettunut niin. Käyttöä ei haittaa onneksi lainkaan.

5 kommenttia:

Iikkis kirjoitti...

Oi kun hieno ja todella pirteä. Ei olekaan käynyt mielessä, että voi pul:sta tehdä vaatteita. Pistetään korvan taa. =)

Anonyymi kirjoitti...

Itse mietin kerran tuota samaa, et missä vika kun ei huppu passaa pääntielle. Luin sit yleiset ompeluohjeet lehdestä, niin huomasin, et siihen olis pitänyt laittaa isommat saumanvarat, kun muihin kappaleisiin. En tiedä onko sinun kohdalla ollut kyse tästä. Mut ihana takki!! :)

Hanna kirjoitti...

Aivan ihania juttuja täällä blogissasi. Törmäsin tänne sattumalta, ja vierailen varmasti jatkossakin.
Ottobren kaavojen kanssa olen itsekkin taistellut, ne ei vaan aina toimi.
Miten saumat toimii näissä vaatteissa, pitääkö nekin vettä? Nämä pul-takit on nimittäin niin hienoja, että voisin itsekkin kokeilla jotain vastaavaa.

minnamari kirjoitti...

Ihania ompeluksia!! Ja nuo japanilaiset kankaat ovat ihan syötäviä...itse käyn surffailemassa dawanda.com -sivuilla, siellä on kaikkee kivaa, kankaita, nauhoja ja tietty myös valmiitä käsitöitä myynnissä. Ja ainahan ei tartte ostaa, vaan voi käydä katsomassa ideoita omiin juttuihin. Terkut Reininmaalta Saksasta - kylmä on vielä täälläkin.

Elvina kirjoitti...

ihanaa, kun olette löytäneet tänne ja vieläpä jättäneet puumerkkinne!

Hanna, periaatteessa nuo ovat ihan vedenkestäviä, mutta en ole teipannut saumoja. Lisäksi noissa on hupuissa trikoovuorit, joten ihan kaatosateessa ei varmaan ole kovin kiva. Meillä oli lähinnä tarvetta takille, joka kestää tihkun ja sietää sateen jälkeen märkää leikkipuistoa. Toistaiseksi on toiminut hyvin.